USD/HUF: Bebiztosítjuk a gyorsan jött profitot

2020.06.11. 15:10 • Erste Ötletgyár Maxi

Ajánlásunk kiküldését követően hamar letörte az USD/HUF kurzus a 319,4 forintnál lévő erős technikai szintet, amivel nagy tér nyílt meg a további csökkenésre. Ez a mozgás kifejezetten gyorsan ment végbe, ugyanis két hét alatt már 303 forint környékére erősödött a forint a dollárral szemben. Ezzel most eljött az ideje annak, hogy bebiztosítsuk a profit döntő részét a pozíción.

Az erős lefelé mozgás a kurzusban főként annak volt köszönhető, hogy az EUR/USD kurzus kilőtt felfelé, miután egyre javultak az esélyei annak, hogy valamilyen formában valóban létrejön egy közös európai fiskális fellépés a koronavírus gazdasági mellékhatásainak kezelésére. Emellett az általános kockázati étvágy felerősödése a piacokon is az eurónak kedvezett.

Eközben a dollárnak inkább szembeszélt fújt. A Fed elkezdett a hozamcélok bevezetésének lehetőségén gondolkodni, emellett pedig hosszútávon elköteleződött a zéró kamat mellett. Amennyiben pedig a koronavírus terjedését hasonlítjuk össze Európa és USA között, az látható, hogy egyelőre az USA-ban tapasztalható némi felerősödés a gazdasági korlátozások feloldását követően, míg az európai országokat túlnyomórészt továbbra is csökkenő trend jellemzi. Ezen hatások nagy része továbbra is az eurónak kedvezhet a dollárral szemben, ami az USD/HUF kurzusban a további lefelé mozgást valószínűsíti.

Ez alól azonban kivétel lehet az általános piaci hangulat, ami fordulni látszik az utóbbi napokban. Ez egyelőre nem érintette a régiós devizákat, de arra az esetre, ha ez mégis megtörténne, érdemes a stop megbízást módosítani a pozíción, és az eddig elért profit nagy részét bebiztosítani. Különösen azért, mert egy risk-off üzemmód a piacokon a dollár menedékeszközszerepét is felerősítheti. Emellett pedig fontos tényező, hogy az MACD indikátor az USD/HUF kurzusban már erősebb túladottságot mutat.

Technikai kép

Az árfolyam az elmúlt napokban letörte a 307,4 forintos technikai szintet, illetve a 200 napos mozgóátlagot is 308,2 forintnál. Ezek a szintek immáron ellenállásként szolgálnak, és jó lehetőséget teremtenek az eddigi 324,4 forintos stop megbízás módosítására. Stop megbízásunkat ezzel a 200 napos mozgóátlag fölé, 308,3 forinthoz húzzuk le, míg profitcélunkat változatlanul hagyjuk.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás