Korrekcióra fel!

2020.06.11. 15:19 • Erste Uzsonna

Érdemi korrekcióra állnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, ami mögött részben bizonyos szektorok túlvettsége, illetve már az egyre drágább értékeltségek állnak. Emellett profitrealizálás is állhat a háttérben, azt követően, hogy több állámban elkezdett felfelé kúszni az új koronavírusos esetek száma, ami miatt jobbank látják a befektetők zárni a pozícióikat a közelgő hétvége előtt. A határidős indexek 2-3% körüli mínuszban tartózkodnak. Az S&P500-nál első körben a 3.012 pontnál lévő 200 napos mozgóátlagot érdemes figyelni, ugyanis ha az a szint elesne, az nem jelentene sok jót a folytatással kapcsolatban. Ez a szint azonban még kicsit messzebb van.

A vártnak megfelelő 1,54 millióan folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, míg a folyamatban lévő segélykérelmek száma 20,9 millióra csökkent a korábbi 21,3 millióról a várt 20 millióval szemben. Az adatok azt mutatják, hogy egyelőre csak lassan kezd magához térni az amerikai munkaerőpiac, ami némileg ellentmond a múlt heti kifejezetten jó munkaerőpiaci adatnak.

0,8%-kal csökkentek a termelői árak az USA-ban májusban a várt 1,2%-kal szemben, míg a maginflációs adat 0,3%-os emelkedést mutatott.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás