Több a foglalás, mint a lemondás

2020.06.12. 15:09 • Erste Uzsonna

A tegnapi jelentős esést követően ma 1,5% körüli emelkedéssel indulhat az amerikai kereskedés a határidős indexek alapján.

Az American Airlines várakozása szerint a második negyedévben 90%-kal eshetnek bevételei a tavalyi évhez képest, kapacitásai pedig 75%-kal maradhatnak el a tavalyi szinttől. Némi optimizmusra adhat okot, hogy a légitársaság szerint a foglalások már javuló tendenciát mutatnak és május óta már nettó pozitívba fordultak a foglalások, vagyis több jegyet foglalnak le az utasok, mint amennyit törölnek. Előrejelzésük szerint a hónapban még átlagosan napi 40 millió dollárt égetnek el az áprilisi napi 100 millió dolláros csúcshoz képest, de év végére már sikerülhet lefaragni a veszteségeket. A részvény árfolyama a tegnapi mélyrepülést követően ma kétszámjegyű emelkedést mutat a nyitás előtti kereskedésben.

A Microsoft kivívhatta Trump haragját azzal, hogy a szoftvercég bejelentette, nem fog arcfelismerő szoftvert eladni a rendőrség számára. Legalábbis erre utalhat, hogy Trump megosztott egy amerikai diplomatától származó twitter üzenetet, miszerint a lépés miatt el kéne tiltani a Microsoftot az állami megbízásokból.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás