A lakáspiac is kezd magához térni az USA-ban

2020.06.17. 15:02 • Erste Uzsonna

Egységesen 0,4% körüli emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

Csupán 4,3%-kal nőtt a megkezdett újlakás-építések száma az USA-ban május hónapban hó/hó alapon a várt 23,5%-kal szemben az elmúlt havi 26,4%-os visszaesést követően. Az újonnan bejött lakásépítési kérelmek száma ennél jobban alakult, itt 14,4%-os növekedést láthattunk a várt 16,8%-kal szemben.

Emellett egy másik előremutató indikátor is pozitív képet mutatott, ugyanis már 9-ik egymást követő hete volt növekedés tapasztalható a lakáshiteligénylések számában az USA-ban. Ráadásul ezúttal 11 éves csúcsra ugrott az ezt mérő index értéke. Ez azt mutatja, hogy a lakosság pénzügyi helyzete annyira nem rossz, hogy ne akarnák kihasználni az alacsony kamatkörnyezet adta lehetőségeket. Hasonló pozitívumról számolt be a májusi kiskereskedelmi adatsor is.

Július 5-től 15 dollárra emeli minimális órabérét a Target kiskereskedelmi lánc. Ezzel a vállalat eleget tett korábbi ígéretének. A nagy rivális Walmart-nál csupán 11 dollár a minimális órabér, így tovább nyílt az olló a Target javára.

Rossz hírekkel szolgált a Norwegian Cruise a nagy hajózási vállalatok számára. A vállalat ma bejelentette, hogy egy kivétellel egészen szeptember végéig felfüggeszti utazásait, sőt több októberi útját is leveszi a programról. A hírekre a vállalat árfolyama 10%-kal esik piacnyitás előtt magával rántva a szektortársakat is.

315 millió dolláros veszteséget vár az EBITDA soron a második negyedévre a U.S. Steel, ami jóval gyengébb, mint a konszenzus által várt 87 millió dolláros veszteség.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás