Nincs dinamikus csökkenés a heti munkanélküliségi adatban

2020.06.18. 15:02 • Erste Uzsonna

Korrekcióra állnak piacnyitás előtt a vezető amerikai részvényindexek, 0,1-0,7% közötti mínuszokat láthatunk.

1,5 millióan folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, amivel ugyan folytatódott a csökkenő trend, de nem olyan mértékben, mint azt a konszenzus várta (1,3 millió segélykérelem). A folyamatban lévő segélykérelmek 20,5 millióra csökkentek a korábbi 20,9 millióról a várt 19,9 millióval szemben. A továbbra sem fényes munkaerőpiaci trend mögött részben az is állhat, hogy a hírek szerint sokan jelenleg nagyobb segélyt kapnak, mint amennyiért előtte dolgoztak. Amennyiben csökkentik a koronavírus miatt elrendelt heti 600 dollár plusz segélyt, ez a kép valószínűleg változni fog.

3,3 dolláros egy részvényre jutó tisztított veszteséget jelentett a Carnival cruise vállalat a most zárult negyedévre, ami jóval nagyobb, mint a konszenzus által várt 1,95 dolláros veszteség. A vállalat jelenleg nem tudja megmondani azt, hogy mikor kelhetnek útra ismét a hajói.

A vártnál jóval jobb lett a philadelphiai Fed feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe június hónapra, miután 27,5 pontra pattant fel a korábbi -43,1 pontról a várt -21,4 ponttal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás