A várt felett alakult a Macy’s májusi, júniusi forgalma

2020.07.01. 15:51 • Erste Uzsonna

0,5-0,7% körüli emelkedést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek piacnyitás után.

A korábbi előzetes eredményeknek megfelelő számokat közölt a Macy’s áruházlánc az első negyedévre. Egy 3,1 milliárd dolláros goodwill leírást követően 11,53 dolláros egy részvényre jutó veszteséget könyvelt el a cég, amitől ha eltekintünk 2,03 dolláros veszteség jön ki. A májusi és júniusi tendenciák egyelőre a vártnál kedvezőbb képet mutatnak a cég szerint, mostanra az áruházak szinte kivétel nélkül kinyitottak már. Újabb teljes lezárással már nem számol idén a vállalat, de fel van készülve arra, hogy a vírus mellékhatásai egész évben érezhetők lesznek.

Ígéretes előzetes eredményről számolt be a Pfizer a BioNtech-el közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcináról. Egy 45 fős kísérlet azt mutatta, hogy a szérummal kezelt alanyok szervezetében sikerrel képződtek antitestek a koronavírus ellen.

2,37 millió fővel bővült a magánszektorban foglalkoztatottak száma az USA-ban júniusban az ADP friss adatai szerint, ami ugyan nagy ugrás, de elmarad a konszenzus által várt 2,9 milliós értéktől. Ami azonban figyelemreméltó, hogy a múlthavi adatot 2,8 milliós csökkenésről 3,1 milliós bővülésre korrigálták, amivel jelen esetben nehéz megbízható indikátornak nevezni ezt az adatsort. Talán a holnapi napon tisztább képet kaphatunk az átfogó munkaerőpiaci statisztikából, ami a függetlenség napi hosszúhétvége miatt csütörtökön jelenik meg. Jóllehet, májusban ebben az adatsorban is gondok voltak az emberek megfelelő besorolásával.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás