Újabb mérföldkő a gyógyíthatatlan betegségek leküzdésében

2020.07.08. 14:48 • Erste Uzsonna

Piacnyitást megelőzően enyhe emelkedést mutatnak az amerikai határidős indexek.

A Biogen benyújtotta az Alzheimer kezelésére szolgáló készítményének engedélyeztetését az FDA-hez. Mivel ez lehet az első készítmény mely képes kezelni a betegséget, ezért gyorsított jóváhagyási folyamatot kérvényeztek. AZ FDA-nek most 60 nap áll rendelkezésére, hogy döntsön az engedély befogadásáról, ezt követően következhet a tényleges jóváhagyási folyamat. A hír hatására a piacnyitás előtti határidős kereskedésben 10%-os pluszban is tartózkodott a Biogen részvények árfolyama.

A várakozásokat felülmúló előzetes negyedéves eredményről számolt be az Alcoa. A társaság árbevétele az előzetes számok alapján 2,1-2,18 milliárd dollár között alakult, melynek alsó éle is felülmúlja a 2,09 milliárd dolláros piaci konszenzust. Az EBITDA eredmény 175-195 millió dollár között lehet, jelentősen felülmúlva a 140 millió dolláros átlagos várakozást. Az Alcoa már most is 90%-os szinten üzemel és jövő hónapban elérheti a teljes kapacitást. A vártnál jobb eredményre 5%-os emelkedés tapasztalható a piacnyitást megelőzően.

New Jersey kormányzója bejelentette, hogy még ma kihirdeti a rendeletet, mely kötelezővé teszi a szabadtéri maszkviselést.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás