Vegyes szezonkezdet

2020.07.14. 15:24 • Erste Uzsonna

A határidős amerikai részvényindexek egységesen 0,3-0,4% közötti emelkedést mutatnak a piacnyitást megelőzően. A mai nappal felgyorsultak az események az amerikai gyorsjelentési szezonban.

A Delta Airlines 4,43 dolláros egy részvényre jutó veszteséget ért el, ami rosszabb, mint a 4,22 dolláros konszenzus. Az elemzői várakozások meglehetősen széles skálán, 1,8 és 6,8 dollár veszteség közötti sávban mozogtak. Az utasforgalom 94%-kal elmaradt ez előző évitől, így a vártnál is alacsonyabb, mindössze 1,18 milliárd dolláros árbevételt ért el a légitársaság. A második negyedév alatt a veszteségeket jelentősen sikerült lefaragni, de még így is napi 27 millió dollárt veszítettek átlagosan júniusban. A társaság 15,7 milliárd dollárnyi likviditással rendelkezik. A társaság célja, hogy év végére stabilizálja a cash flow-t és ne égesse tovább a készpénzt, várakozásunk szerint az iparág felépülése legalább 2 évet fog igénybe venni. A gyorsjelentésre 1,2%-os eséssel reagál az árfolyam.

A Wells Fargo a várt 18,4 milliárd dollár helyett csak 17,8 milliárd dolláros bevételt ért el. A kamatmarzsok és a hitelvolumen is elmaradt a piaci konszenzustól. A vártnál nagyobb veszteség, a várt részvényenkénti 13 cent helyett 66 centes veszteség keletkezett, ezzel 2008 óta először zárt veszteséges negyedévet a cég. A költségeket jelentősen megdobta a 9,5 milliárd dolláros céltartalékképzés, melynek csak felére számítottak az elemzők. Ráadásul az osztalékcsökkentésről szóló spekulációk is beigazolódtak. A korábbi negyedévenként esedékes 55 centről a várt 20 cent helyett mindössze 10centre végták vissza. A negatív hírekre 4,1%-ot esik a Wells Fargo árfolyama a piacnyitást megelőzően.

A várt 32 centtel szemben 50 centes egy részvényre jutó profitot ért el a Citigroup a második negyedévben, de még így is 74%-kal esett vissza a tavalyi évhez képest. Főleg a kötvény, deviza és nyersanyag kereskedési üzletág, valamint a befektetési banki tevékenység járult hozzá a pozitív meglepetéshez. A negatív oldalról a céltartalékképzés a vártnál is nagyobb mértékben 7,9 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi 2,1 milliárd dollárról. Bár a kereskedési eredménynek köszönhetően a konszenzusnál jobb számokat közölt a Citi, az árfolyam így is 1%-os csökkenést mutat a határidős kereskedésben.

A JPMorgan Chase 1.38 dollárnyi egy részvényre jutó eredményt tett közzé a negyedévben, a várt 1.01 dollár helyett. Ez 51%-al marad el a tavalyi 2,82 dolláros EPS-től. Jamie Dimon vezérigazgató megjegyezte, hogy minden várható helyzetre próbálnak felkészülni. Ám továbbá is hatalmas bizonytalansággal néz szembe a világ a gazdaságot illetően, de ezen egy stabil mérleg átsegíthet. A bankkártya eladások száma csökkent, de a negyedéven belül már javuló trendet mutat. 10.47 milliárd dolláros céltartalékot képeztek a hitelveszteségek fedezésére, amiből 8,9 milliárdot már a Covid19 miatti várható veszteségekre előre képeztek meg. Ez jóval meghaladja a tavalyi 1.15 milliárd dolláros értéket, de még a 9.15 milliárd dolláros várakozást is. A kereskedési és befektetésibanki eredmény a vártnál is nagyobb mértékben javult. Az alapkezelő által kezelt vagyon pedig 14%-kal haladja meg az egy évvel ez előtti szintet. A részvényárfolyam 1,4%-ot emelkedett 98.99$-ra pre-market kereskedésben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás