ERSTE RÖVID KÖTVÉNY ALAP
Erste Alapkezelő Zrt.1998. 11. 03.
Kovács Szilárd2017. 09. 25.
rövid kötvényalap20.141.149.883 Ft
HUF3,2391 Ft
Hazai300 Ft
mérsékelt300 Ft
középtávT+2 nap
Az Alap célja, hogy közepes kockázatvállalás mellett likvid megtakarítási formát nyújtson, mely a kötvénypiacon történő befektetések révén kihasználja a tőkekoncentráció adta lehetőségeket. Az Alap elsősorban a Magyar Állam által kibocsátott, illetve a Magyar Állam által garantált forint vagy deviza kötvényeket, valamint hitelintézeti, vállalati kötvényeket és jelzálogleveket vásárol, de a portfolió elemek közül nem zárja ki az OECD tagállamok által kibocsátott kötvényeket sem. A portfólióban lévõ értékpapírok átlagos hátralévõ futamideje jellemzően 1-2 év között változik.
Az Alap befektetései során az előbbiekben meghatározott befektetési univerzumon belül a Magyar Állam által kibocsátott vagy garantált euróban, dollárban és forintban denominált kötvényekre kíván fókuszálni. Az Alap a törvényi szabályozásnak megfelelően fedezeti célú származtatott ügyletet köthet, amely a portfólió hatékony kezelésének célját szolgálja. A Alap devizanemétől eltérő devizájú befektetések devizaárfolyam kockázatát magyar forintra fedezheti.

1 Harmadik féllel történő elszámolásból és a befektetési jegyek elszámolási sajátosságaiból adódóan esetenként eltérés lehetséges. Kérjük tekintse meg aktuális díjjegyzékünket!

    Kérjük, olvassa el a jogi nyilatkozatot!
Havi portfóliójelentés
Féléves jelentés
Éves jelentés
Kiemelt Befektetői Információk
Teljes tájékoztató
Kezelési Szabályzat