GENERALI INNOVÁCIÓ RÉSZVÉNY ALAP

Árfolyamalakulás

Utolsó árfolyam
0.968838(2020.11.20.)
Alap devizaneme
HUF
Alapkezelő
ISIN
HU0000708813
Bef. politika
Kategória
Kockázat
Közepes
Időtáv
Középtáv
Földrajzi kitettség
Ágazat
Nettó eszközérték
3 297 737 792 HUF
Indulás
2010.10.12.
Elszámolás
T+2 nap
Vételi jutalék
1.50%. min. 2000 HUF
Visszaváltási jut.
2000 Ft, 5 napon belüli visszaváltás esetén az elõzõn felül 2.00% pluszköltség

Teljesítmény

Hozamok
Aktuális év30.93%
3 havi9.06%
6 havi17.74%
1 éves32.38%
3 éves13.51%
5 éves8.07%
10 éves-0.42%
Indulástól-0.31%
Egyéb mutatók
1 éves szórás1.8%
5 éves szórás10.47%
1 éves volatilitás28.31%
3 éves volatilitás17.22%
5 éves volatilitás13.33%

Bemutatás

Az Alap felgyorsult, változó világunk olyan dinamikusan növekvő vállalatainak részvényeibe kíván befektetni, melyek a közeljövő innovatív fejlesztéseit tartják szem előtt, elkötelezettek a technológiai áttörésekben, így folyamatosan alakítják és formálják életünket, jövőképünket.

Kiemelt, nagy növekedési lehetőség előtt álló befektetési területek a teljesség igénye nélkül: IT/ kiberbiztonság és a magánszféránk (otthonunk, pénzügyeink) védelme; környezetkímélő járművek és mobilitás; Big Data, mesterséges intelligencia, robotika és automatizáció; a demográfiai trendekre valamint a klímaváltozásra adott innovatív válaszok. Az ún. bomlasztó (disruptive) technológiák olyan újdonságként jelennek meg, mely hirtelen kvantumugrás az addigi eljárásokhoz és megoldásokhoz képest, alapjaiban rengetve meg az adott iparágat, gyakran drámaian csökkentve az előállítási, üzemeltetési költségeket. A technológia fejlődésének korábban sosem látott üteme garancia arra, hogy a legtöbb problémára, amit emberi korlátaink miatt ma még képtelenek vagyunk megválaszolni, előbb-utóbb megszületnek a megoldások, így befektetési szempontból az innovációban élenjáró társaságok értékpapírjai a globális részvényindexek jövőbeni teljesítményét meghaladó hozampotenciállal rendelkezhetnek. Az Alap aktív befektetési stratégiát folytat, ennek következtében a portfolió összetétele időbeli korlátozás nélkül eltérhet a benchmark összetételétől. A visszaváltási igények teljesítése céljára elkülönített likvid eszközök legkisebb aránya az Alap saját tőkéjének 5 %-a. Az Alap befektetési eszközeinek terhére hiteleket nem vesz fel, továbbá az Alap a befektetési eszközeit egyéb módon sem terheli meg. Az Alap értékpapír-kölcsönzést nem végez.

Az Alap az alábbi benchmark teljesítményének meghaladására törekszik: 15% RMAX +85% MSCI Daily TR Net World Index.


Minden közzététel

Kapcsolódó közzétételek

A közzétételek listájában minden olyan közzétételt megtalál, amelyet az alapkezelő partnereink részünkre eljuttattak. Nem vállalunk felelősséget olyan közzététel hiánya miatt, amely megadott csatornákon keresztül nem jutott el hozzánk. Hiánytalan információkért kérjük rendszeresen ellenőrizze a befektetési alapok tájékoztatóiban megadott forrásokat.

A kategória top alapjai 1 éves hozam alapján


Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás