MARKETPROG BOND DERIVATÍV KÖTVÉNY SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP - HUF

Árfolyamalakulás

Utolsó árfolyam
1.322883(2019.07.19.)
Alap devizaneme
HUF
Alapkezelő
ISIN
HU0000714555
Bef. politika
Kategória
Kockázat
Számottevõ
Időtáv
Középtáv
Földrajzi kitettség
Ágazat
Nettó eszközérték
1 316 706 558 HUF
Indulás
2015.06.04.
Elszámolás
Vétel: T+3 nap, Eladás: T+7 nap
Vételi jutalék
1.50% min. 1000 HUF
Visszaváltási jut.
1000 HUF

Teljesítmény

Hozamok
Aktuális év3.14%
3 havi-0.2%
6 havi1.91%
1 éves5.01%
3 éves4.65%
5 éves-
10 éves-
Indulástól7.12%
Egyéb mutatók
1 éves szórás0.14%
5 éves szórás0.19%
1 éves volatilitás2.13%
3 éves volatilitás2.49%
5 éves volatilitás-

Bemutatás

A MARKETPROG Bond Derivatív Kötvény Származtatott Részalap (továbbiakban: Részalap) elsődleges célja a kockázatmentes hozamnál magasabb megtérülés elérése hosszú távon többlet kockázatok vállalásával, döntően kötvénybefektetések és spekulatív származtatott ügyletek segítségével. Az Alapkezelő a Részalap vagyonát abszolút hozamú szemléletben kezeli, megcélozva ezzel a kockázatmentes hozamot meghaladó megtérülést. Az Alapkezelő kiemelt figyelmet fordít a magas szintű és hatékony kockázatkezelésre, a volatilitás elfogadható szinten tartása érdekében. A Részalap összetételének kialakítása során az Alapkezelő dinamikusan alakítja ki a különböző eszközcsoportok súlyát a piaci helyzet és a követett stratégia függvényében. Az Alapkezelő a fundamentális elemzések mellett kiemelt figyelmet fordít a piaci hangulat ingadozására, és a technikai elemzés eszközeit is használja a piacra lépés időzítésekor. A potenciális befektetési terület elsősorban, de nem kizárólag a közép-kelet európai kötvénypiac és annak derivatív piacai. A Részalap emellett a globális devizapiac eszközeibe is befektet spekulatív vagy fedezési céllal. A Részalap a jogszabályban meghatározott limitek és szorzószámok figyelembe vételével tőkeáttételes, hosszú (vételi) és fedezetlen rövid (eladási) pozíciókat is felvehet, de a teljes nettósított kockázati kitettsége nem haladhatja meg a 78/2014. (III. 14.) Korm. rendelet szerinti korrekció nélkül számított értéken figyelembe vett nettó eszközérték nyolcszorosát. A referenciahozam a ZMAX index teljesítménye. A Részalapot magas kockázattűrő hajlandósággal rendelkező befektetőknek ajánljuk, akik 2 éves időtartamban a betéteknél és a pénzpiaci befektetéseknél magasabb hozamot szeretnének realizálni. Figyelemfelhívás: Társaságunk egyik üzletkötőjének hozzátartozója a Marketprog Befektetési Alapkezelő vezető tisztségviselője. Társaságunk az érdek-összeütközés elkerülése érdekében az Összeférhetetlenségi politika (C./b) alapján megtette a szükséges intézkedéseket.

Minden közzététel

Kapcsolódó közzétételek

HIMALÁJA Abszolút Hozamú Származtatott Befektetési Alap
2019.04.18. 00:00• MARKETPROG • Hozam Plaza közzététel
Figyelemfelhívás: Társaságunk egyik üzletkötőjének hozzátartozója a Marketprog Befektetési Alapkezelő vezető tisztségviselője. Társaságunk az érdek-összeütközés...
Tovább olvasom
A közzétételek listájában minden olyan közzétételt megtalál, amelyet az alapkezelő partnereink részünkre eljuttattak. Nem vállalunk felelősséget olyan közzététel hiánya miatt, amely megadott csatornákon keresztül nem jutott el hozzánk. Hiánytalan információkért kérjük rendszeresen ellenőrizze a befektetési alapok tájékoztatóiban megadott forrásokat.

A kategória top alapjai 1 éves hozam alapján


Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás