PRESTIGE ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP – HUF

Árfolyamalakulás

Utolsó árfolyam
1.019994(2024.04.15.)
Alap devizaneme
HUF
Alapkezelő
ISIN
HU0000714571
Fenntarthatóság
Kategória
Kockázat
Magas
Időtáv
Hosszútáv
Régió
Szektor
Nettó eszközérték
3 328 940 246 HUF
Indulás
2015.06.03.
Elszámolás
T+2
Vételi jutalék
1.50% min. 1000 HUF
Visszaváltási jut.
1000 HUF

Teljesítmény

Hozamok
Aktuális év2.35%
3 havi2.03%
6 havi5%
1 éves10.81%
3 éves4.73%
5 éves1.81%
10 éves-
Indulástól0.23%
Egyéb mutatók
1 éves szórás0.07%
5 éves szórás7092461.67%
1 éves volatilitás1.06%
3 éves volatilitás4.48%
5 éves volatilitás7.42%

Bemutatás

A Prestige Abszolút Hozamú Származtatott Részalap (továbbiakban: Részalap) elsődleges célja, hogy a globálisan legszélesebb körben elérhető eszközosztályokba történő befektetés útján az előre meghatározott kockázati profil figyelembevételével az adott sorozatra meghatározott Referenciamutatónál magasabb hozamot érjen el többlet kockázatok vállalásán keresztül.
A Részalap úgy alakítja ki portfólióját, hogy befektetéseinek aggregált volatilitása 10%-ot célozzon meg. A befektetések összetétele rendszeres időközönként felülvizsgálatra kerül. A cél volatilitástól való eltéres esetén a Részalap meglévő eszközeit súlyozza át, vagy új eszközöket vesz fel portfóliójába a cél elérése érdekeben. Az Alapkezelő, a portfolió összetétele és az eszközök közötti súlyok kialakítása során nagyrészt pénzügyi modellek igénybevételére, kisebb részben saját piaci megítéléseire támaszkodik.
A potenciális befektetési terület globális és a lehető legszélesebb: hazai és nemzetközi részvények, kötvények, ETF-ek; bankbetétek és egyéb pénzpiaci instrumentumok; származtatott ügyletek. A Részalap emellett a globális devizapiac eszközeibe is befektet spekulatív vagy fedezési céllal. A Részalap a jogszabályban meghatározott limitek és szorzószámok figyelembevételével tőkeáttételes, hosszú (vételi) és fedezetlen rövid (eladási) pozíciókat is felvehet, de a teljes nettósított kockázati kitettsége nem haladhatja meg a 78/2014. (III. 14.) Korm. rendelet szerinti korrekció nélkül számított értéken figyelembe vett nettó eszközérték nyolcszorosát. A tőkeáttétellel való kereskedés az adott ügyletbe fektetett összegnél is nagyobb mértékű veszteséggel járhat. 
A Részalapot kockázatvállaló ügyfeleinknek ajánljuk, hosszú távú pénzügyi célok megvalósításához, azok számára, akik akár hosszabb távon is tolerálni képesek a mérsékelt árfolyamveszteségeket. A Részalap adott esetben nem megfelelő azon befektetők számára, akik 3 éven belül ki akarják venni a Részalapból a pénzüket.
Az Alapkezelőnek az alap kezelése során nem célja a fenntarthatósági tényezők előmozdítása.


Minden közzététel

Kapcsolódó közzétételek

A Marketprog Alapkezelő tájékoztatása egyes alapjait érintő változásokról
2023.12.01. 20:16• MARKETPROG • Hozam Plaza közzététel
Tisztelt Ügyfelünk!   A Marketprog Alapkezelő tájékoztatását egyes alapjait érintő változásokról a csatolmányban találja.   Üdvözlettel: HozamPlaza
Tovább olvasom
A közzétételek listájában minden olyan közzétételt megtalál, amelyet az alapkezelő partnereink részünkre eljuttattak. Nem vállalunk felelősséget olyan közzététel hiánya miatt, amely megadott csatornákon keresztül nem jutott el hozzánk. Hiánytalan információkért kérjük rendszeresen ellenőrizze a befektetési alapok tájékoztatóiban megadott forrásokat.

A kategória top alapjai 1 éves hozam alapján


Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás