HIMALÁJA ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT ALAP

Árfolyamalakulás

Utolsó árfolyam
1.199741(2023.12.07.)
Alap devizaneme
HUF
Alapkezelő
ISIN
HU0000722277
Fenntarthatóság
Kategória
Kockázat
Magas
Időtáv
Hosszútáv
Régió
Szektor
Nettó eszközérték
1 243 870 636 HUF
Indulás
2019.06.18.
Elszámolás
T+3 nap, Eladás: T+3 nap
Vételi jutalék
1.50% min. 1000 HUF
Visszaváltási jut.
1000 HUF

Teljesítmény

Hozamok
Aktuális év30.29%
3 havi7.77%
6 havi9.42%
1 éves29.34%
3 éves14.3%
5 éves-
10 éves-
Indulástól4.19%
Egyéb mutatók
1 éves szórás0.63%
5 éves szórás0.89%
1 éves volatilitás9.85%
3 éves volatilitás15.12%
5 éves volatilitás-

Bemutatás

A HIMALÁJA Abszolút Hozamú Származtatott Alap elsődleges célja a kockázatmentes hozamnál magasabb megtérülés elérése hosszú távon többlet kockázatok vállalásával, döntően kötvény-, részvény- és devizabefektetések és spekulatív származtatott ügyletek segítségével.
Az Alapkezelő az Alap vagyonát abszolút hozamú szemléletben kezeli, megcélozva ezzel a kockázatmentes hozamot meghaladó megtérülést. Az Alapkezelő kiemelt figyelmet fordít a magas szintű és hatékony kockázatkezelésre, a volatilitás elfogadható szinten tartása érdekében. Az Alap összetételének kialakítása során az Alapkezelő dinamikusan alakítja ki a különböző eszközcsoportok súlyát a piaci helyzet és a követett stratégia függvényében. Az Alapkezelő a fundamentális elemzések mellett kiemelt figyelmet fordít a piaci hangulat ingadozására, és a technikai elemzés eszközeit is használja a piacra lépés időzítésekor.
Az Alap befektetéseinek fókusza a hazai kötvény- részvény és devizapiac és azok derivatív piacai. Ugyanakkor az Alap a globális piacokon (kötvény, nyersanyag, részvény, deviza, stb.) is széles körben fektethet kedvezőnek ítélt befektetési lehetőségekbe. Az Alap a jogszabályban meghatározott limitek és szorzószámok figyelembe vételével tőkeáttételes, hosszú (vételi) és fedezetlen rövid (eladási) pozíciókat is felvehet, de a teljes nettósított kockázati kitettsége nem haladhatja meg a Kormányrendelet szerinti korrekció nélkül számított értéken figyelembe vett nettó eszközérték nyolcszorosát. A tőkeáttétellel való kereskedés az adott ügyletbe fektetett összegnél is nagyobb mértékű veszteséggel járhat. A referenciahozam az „A” sorozat esetén a ZMAX index teljesítménye.
Az Alap nem rendelkezik előre meghatározott földrajzi vagy szektorális megkötéssel.
Az Alapot magas kockázattűrő hajlandósággal rendelkező befektetőknek ajánljuk. Az Alap adott esetben nem megfelelő olyan befektetők számára, akik 2 éven belül ki akarják venni az Alapból a pénzüket.

 

Figyelemfelhívás: Társaságunk egyik üzletkötőjének hozzátartozója a Marketprog Befektetési Alapkezelő vezető tisztségviselője. Társaságunk az érdek-összeütközés elkerülése érdekében az Összeférhetetlenségi politika (C./b) alapján megtette a szükséges intézkedéseket.


Minden közzététel

Kapcsolódó közzétételek

A Marketprog Alapkezelő tájékoztatása egyes alapjait érintő változásokról
2023.12.01. 20:16• MARKETPROG • Hozam Plaza közzététel
Tisztelt Ügyfelünk!   A Marketprog Alapkezelő tájékoztatását egyes alapjait érintő változásokról a csatolmányban találja.   Üdvözlettel: HozamPlaza
Tovább olvasom
A közzétételek listájában minden olyan közzétételt megtalál, amelyet az alapkezelő partnereink részünkre eljuttattak. Nem vállalunk felelősséget olyan közzététel hiánya miatt, amely megadott csatornákon keresztül nem jutott el hozzánk. Hiánytalan információkért kérjük rendszeresen ellenőrizze a befektetési alapok tájékoztatóiban megadott forrásokat.

A kategória top alapjai 1 éves hozam alapján


Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás