Erste Befektetési Zrt. közzététele

2021.06.28. 19:15 • Hozam Plaza közzététel

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2021. július 21-én a YOU INVEST Stabil EUR Alapok Alapja (ISIN: HU0000714175) és a YOU INVEST Kiegyensúlyozott EUR Alapok Alapja (ISIN: HU0000714183) (beolvadó alapok) beolvad a YOU INVEST Dinamikus EUR Alapok Alapjába (ISIN: HU0000714191) (átvevő alap).

A Beolvadó alapok, illetve az Átvevő alap esetén az eszközkategóriák, melyekbe az alapok befektethetnek azonosak, befektetési politikájuk hasonló, azonban a maximális közvetett részvénykitettség mértékében, így kockázati szintekben különböznek. Figyelembe véve a Beolvadó alapok és az Átvevő alap hasonló befektetési politikáját, az Egyesülés az Átvevő alap befektetőit nem érinti hátrányosan, a Beolvadó alapok befektetési jegy tulajdonosai pedig, amennyiben nem élnek a visszaváltás lehetőségével, egy magasabb kockázatú befektetési alap befektetőivé válhatnak. A maximális közvetett részvénykitettség a YOU INVEST Stabil EUR Alapok Alapja esetében 10%, a YOU INVEST Kiegyensúlyozott EUR Alapok Alapja esetében 30%, míg az Átvevő alap esetében 50%. Felhívjuk a Beolvadó alapok befektetőinek figyelmét, hogy a magasabb közvetett részvénykitettség magasabb kockázatot hordoz magában. Tájékoztatjuk a Beolvadó alapok befektetőit, hogy az Átvevő alap folyó költségei magasabbak, mint a Beolvadó alapok folyó költségei.

A Beolvadó alapok és az Átvevő alap befektetési jegyeinek vételére és visszaváltására 2021. július 14. 16:30-ig van lehetőség, tekintettel arra, hogy a Beolvadó alapok és az Átvevő alap befektetési jegyeinek forgalmazása 2021. július 15. és 2021. július 21. között felfüggesztésre kerülnek. A Beolvadó alapok és az Átvevő alap visszaváltása egyaránt díjmentes. Azoknak az Ügyfeleknek, akik az egyesülésben részt kívánnak venni, nincs teendőkük az egyesüléssel kapcsolatban. Az Átvevő alap forgalmazása 2021. július 22-én indul újra.

Az Erste Alapkezelő Zrt. közleményét az egyesülésről erről a linkről töltheti le.

Üdvözlettel:
Erste Befektetési Zrt.

Kapcsolódó alapkezelő:

Keresés közzétételeink közt
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás