MARKETPROG MULTI ASSET VOL. 10 ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP - HUF

Árfolyamalakulás

Utolsó árfolyam
1.023035(2020.06.02.)
Alap devizaneme
HUF
Alapkezelő
ISIN
HU0000714571
Bef. politika
Kategória
Kockázat
Közepes
Időtáv
Középtáv
Földrajzi kitettség
Ágazat
Nettó eszközérték
159 356 589 HUF
Indulás
2015.06.03.
Elszámolás
Vétel: T+3 nap, Eladás: T+7 nap
Vételi jutalék
1.50% min. 1000 HUF
Visszaváltási jut.
1000 HUF

Teljesítmény

Hozamok
Aktuális év0.25%
3 havi-2.24%
6 havi-1.46%
1 éves6.82%
3 éves1.14%
5 éves-
10 éves-
Indulástól0.49%
Egyéb mutatók
1 éves szórás0.8%
5 éves szórás0.45%
1 éves volatilitás12.69%
3 éves volatilitás8.87%
5 éves volatilitás-

Bemutatás

A MARKETPROG Technics Abszolút Hozamú Származtatott Részalap (továbbiakban: Részalap) elsődleges célja az éven belüli állampapírokat reprezentáló kockázatmentes hozamnál magasabb megtérülés elérése hosszú távon többlet kockázatok vállalásával, döntően kötvénybefektetések és spekulatív származtatott ügyletek segítségével. Az Alapkezelő a Részalap vagyonát abszolút hozamú szemléletben kezeli, megcélozva ezzel a kockázatmentes hozamot meghaladó megtérülést. Az Alapkezelő kiemelt figyelmet fordít a magas szintű és hatékony kockázatkezelésre, a volatilitás elfogadható szinten tartása érdekében. A Részalap összetételének kialakítása során az Alapkezelő dinamikusan alakítja ki a különböző eszközcsoportok súlyát a piaci helyzet és a követett stratégia függvényében. Az Alapkezelő befektetései során elsősorban a saját fejlesztésű technikai modelljeit használja a rövid- és középtávú pozícióinak kialakítása kapcsán. A potenciális befektetési terület globális és a lehető legszélesebb: hazai és nemzetközi részvények, kötvények; bankbetétek és Pénzpiaci eszközök, származtatott ügyletek. A Részalap emellett a globális devizapiac eszközeibe is befektet spekulatív vagy fedezési céllal. A Részalap a jogszabályban meghatározott limitek és szorzószámok figyelembe vételével tőkeáttételes, hosszú (vételi) és fedezetlen rövid (eladási) pozíciókat is felvehet, de a teljes nettósított kockázati kitettsége nem haladhatja meg a 78/2014. (III. 14.) Korm. rendelet szerinti korrekció nélkül számított értéken figyelembe vett nettó eszközérték nyolcszorosát. A referenciahozam a ZMAX index teljesítménye. A Részalapot magas kockázattűrő hajlandósággal rendelkező befektetőknek ajánljuk, akik 1 éves időtartamban a betéteknél és a pénzpiaci befektetéseknél magasabb hozamot szeretnének realizálni. Figyelemfelhívás: Társaságunk egyik üzletkötőjének hozzátartozója a Marketprog Befektetési Alapkezelő vezető tisztségviselője. Társaságunk az érdek-összeütközés elkerülése érdekében az Összeférhetetlenségi politika (C./b) alapján megtette a szükséges intézkedéseket.

Minden közzététel

Kapcsolódó közzétételek

HIMALÁJA Abszolút Hozamú Származtatott Befektetési Alap
2019.04.18. 00:00• MARKETPROG • Hozam Plaza közzététel
Figyelemfelhívás: 1. Társaságunk egyik üzletkötőjének hozzátartozója a Marketprog Befektetési Alapkezelő vezető tisztségviselője. Társaságunk az érdek-összeütközés...
Tovább olvasom
A közzétételek listájában minden olyan közzétételt megtalál, amelyet az alapkezelő partnereink részünkre eljuttattak. Nem vállalunk felelősséget olyan közzététel hiánya miatt, amely megadott csatornákon keresztül nem jutott el hozzánk. Hiánytalan információkért kérjük rendszeresen ellenőrizze a befektetési alapok tájékoztatóiban megadott forrásokat.

A kategória top alapjai 1 éves hozam alapján


Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás