Elszámolás menete

Hozam Plaza Egyszerűen

Befektetési alapok elszámolása a Hozam Plazán – Összefoglalás

T nap (Tranzakció napja): A Hozam Plazaban a nap 24 órájában van lehetőség megbízást adni befektetési jegyek vásárlására és visszaváltására, azonban a T nap az adott munkanapon 16:30-ig elindított tranzakciót jelenti, azonban egyes alapkezelőknél változhat, így az ettől eltérő megbízás befogadási határidőt a megfelelő alapkezelőnél feltüntetjük.

A befektetési alapok egy része T napos elszámolású. Ez azt jelenti, hogy ezeknél az alapoknál a befektetési jegyek vétele és visszaváltása azonnal elszámolódik, azaz az elszámolás napja egybeesik a tranzakció napjával (T nap). Az ilyen alapoknál vételkor az értékpapír, visszaváltáskor pedig az eladott befektetési jegy ellenértéke azonnal jóváíródik a számláján. 

T+1 napos elszámolású alapok esetében az elszámolás napja a tranzakciót napját követő banki munkanap. Ez vétel esetén azt jelenti, hogy a megvásárolt befektetési jegyek a tranzakció napját követő banki munkanapon íródnak jóvá számláján. Visszaváltás esetén a visszaváltott befektetési jegyek ellenértéke szintén a tranzakció napját követő banki munkanapon kerül jóváírásra számláján. 

Hasonlóan működik az elszámolás T+2, T+3, stb. alapok esetében is. T+2 napos elszámolású alapnál 2 munkanap múlva, T+3 naposnál 3 munkanap múlva számolódnak el a tranzakciók, és így tovább.

Az egyes alapok teljesülésének pontos napjáról a hirdetmények között, a befektetési jegyek díjjegyzékében olvashat.

Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás