NYESZ-R számla

Hozam Plaza Egyszerűen

Az adójogszabályok értelmében 2016. január 1-jétől a magánszemélyeknek kamat- és árfolyamnyereségük után adót kell fizetniük, ennek mértéke 15%.

Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy továbbra is mentesülhet a kamatadó- és tőzsdei ügyletek utáni adó fizetése alól, ha a Hozam Plazában Nyugdíj-előtakarékossági számlán (NYESZ-R számlán) tartja befektetéseit!

 

Mi a nyugdíj-előtakarékossági számla?

A nyugdíj-előtakarékossági számla a magyarországi nyugdíjrendszer öngondoskodásra építő eleme. A nyugdíj-előtakarékossági számla jelenleg az egyetlen olyan nyugdíj célú megtakarítási lehetőség, ahol állami támogatást kihasználva Ön döntheti el, hogy megtakarítása pontosan milyen értékpapírokba kerüljön. Ráadásul továbbra is lehetősége nyílik kamatadó mentesen befektetni!

 

A nyugdíj-előtakarékossági számla előnyei

A befektetések hozama árfolyamnyereség- és kamatadó mentes!

A nyugdíjba vonulás és legalább 10 év nyugdíj-előtakarékossági számlavezetés után – a számla egyidejű felmondásával – a számlán keresztül történt befektetések árfolyamnyeresége, illetve hozama adómentes! Amennyiben már nyugdíjas, akkor 10 év nyugdíj-előtakarékossági számlavezetés után a számlán keresztül történt befektetések árfolyamnyeresége, illetve hozama adómentes.

 

Személyi jövedelemadót is spórolhat!

Befizetései után 20 százalék, maximum 100 000 Ft adókedvezményt kap összevont adóalapja adójából. (Ha már 2020. előtt eléri az Önre vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt, akkor 130 000 Ft az adókedvezmény maximuma.) Az adókedvezményt az állam az Ön nyugdíj-előtakarékossági nyilatkozata alapján nyugdíj-előtakarékossági számlájára fogja átutalni, függetlenül az egyéb jövedelmeitől illetve az adóévben igénybevett egyéb adó-visszaigénylésektől.

 

Tranzakciós díjkedvezmény

Minden, a nyugdíj pénzszámlára történő befizetést követő, befektetési eszközök vételére vonatkozó ügylet – a befizetés erejéig – díjmentes.

Kérjük azonban, hogy az idő előtti számlamegszüntetés, pénzfelvétel, értékpapír transzfer adózási következményeiről tájékozódjon befektetési döntése meghozatala előtt.

 

Miért érdemes a Hozam Plazában nyugdíj-előtakarékossági számlát nyitni?

A Hozam Plaza folyamatosan bővülő befektetési alap választéka garanciát jelent arra, hogy Ön az elvárásainak (kockázat, befektetés területe, devizanem) megfelelő megtakarítási formát tud választani. A Hozam Plazában vezetett NYESZ-R számlában az az egyedülállóan jó, hogy a számlára többféle alapkezelő befektetési terméke közül választhat és vásárolhat egy helyen kényelmesen és kedvező díjak mellett!

A fenti adókedvezmények kizárólag arra a nyugdíj-előtakarékossági számlára nézve vehetők igénybe, amelyek 2006. szeptember 1. után NYESZ-R megjelölésűek. Az erről való rendelkezését kérjük, annak figyelembe vételével tegye meg, hogy csak egy szolgáltatónál vezetett számlája tekintetében rendelkezhet érvényesen e megjelölésről. Több számla tekintetében tett nyilatkozat esetében a NYESZ-R megjelölés arra a számlára vonatkozik, amelyre korábban tette meg e nyilatkozatát.

Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás