Befektetési alapokról

Befektetési alap akadémia

A befektetési alapok évről-évre egyre népszerűbbek Magyarországon. Ez megfelel a nemzetközi tendenciáknak, hiszen a fejlett tőkepiaccal rendelkező országokban már évtizedek óta a befektetési alapok képviselik az egyik legjelentősebb befektetési formát. A befektetési alap piac fejlődése az utóbbi években rohamosan felgyorsult, melynek köszönhetően már több mint 500 alap működik Magyarországon. 

A befektetési alapok azért jöttek létre, hogy a kisebb megtakarításokkal rendelkező befektetők is elérhessenek magas hozamokat – egyszerűen, kényelmesen és alacsony költségek mellett. A befektetési alapokban összegyűlt pénzt pénzügyi szakértők különböző értékpapírokba (valamint ingatlan alapok esetén ingatlanokba) fektetik, és ezt a vagyont folyamatosan legjobb tudásuk szerint kezelik. 

Az összegyűjtött nagyobb pénztömeg lehetővé teszi, hogy többféle értékpapírt vásároljon az alap. Ezzel megosztja a kockázatokat, azaz növeli a befektetések biztonságát. Másrészt az egyéni befektetők olyan piacokon is be tudnak fektetni (pl. nemzetközi tőzsdéken), amelyek egyébként nem, vagy csak nagyon költségesen lennének elérhetőek számukra. 

Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás